Droge afbouw

Onze expertise is grootschalige utiliteitsbouw, zoals scholen, gemeentehuizen, hoofdkantoren en natuurlijk de zorgsector. Al tientallen ziekenhuizen en zorgcentra werden door ons voorzien van wanden en plafonds. Onze innovatiekracht, snelheid en hoge mate van procescontrole staan voorop bij renovaties, transformaties en mutaties.

Metalstud wanden
Metal Stud wanden zijn toepasbaar als niet-dragende binnenwanden in zowel woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie. De wanden zijn opgebouwd uit een skelet van licht metalen profielen en (gips)beplating. Door te variëren in profielen, beplating en isolatie kunnen de prestaties worden aangepast aan de bouwfysische eisen.

De systeemopbouw Metal Stud frame en (gips)platen – hebben voor de huidige bouw- en woonnormen een aantal belangrijke voordelen:

hoge geluidsisolatie

brandwerend

snelle, droge

montage

leidingen in spouw

flexibel toepasbaar

licht in gewicht

stabiel en duurzaam

glad en vlak

veelzijdig af te werken

Metalstud plafonds
Metal Stud wanden zijn toepasbaar als niet-dragende binnenwanden in zowel woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie.
De wanden zijn opgebouwd uit een skelet van licht metalen profielen en (gips)beplating. Door te variëren in profielen, beplating en isolatie kunnen de prestaties worden aangepast aan de bouwfysische eisen.
De systeemopbouw Metal Stud frame en (gips)platen – hebben voor de huidige bouw- en woonnormen een aantal belangrijke voordelen:

Systeemplafonds
Een systeemplafond is een plafond waarbij door middel van plafondplaten en plafondprofielen en een ophangsysteem een vrij toegankelijke ruimte tussen de bovenliggende vloer en het plafond wordt gemaakt (plenum). Deze ruimte kan worden gebruikt voor de aanleg van verschillende systeemleidingen zoals elektriciteit, verwarming/ventilatie en riolering. Daarnaast speelt een systeemplafond op het gebied van (geluids)isolatie en akoestiek een grote rol. Door middel van de combinatie van systeemplafondprofielen en -platen kan men de verschillende typen en eigenschappen creëren.

Vloeren
Met droge vloersystemen wordt elke ondergrond zowel in renovatie als in nieuwbouw in een handomdraai omgetoverd tot een perfect af te werken stabiel vloeroppervlak.

De vloerelementen bestaan uit een kant-en-klaar droog systeem dat kan geplaatst worden zonder enig gebruik van water. Daardoor is een snelle afwerking mogelijk en is het ook direct beloopbaar. Zelfs een ongelijke vloer kan gemakkelijk worden geëgaliseerd door behulp van egalisatie korrels.

Het systeem bestaat uit een hard geperste gipsvezelplaat op basis van gips en cellulose vezels. Bovendien wegen de platen verrassend weinig (lage belasting van de vloer) en zijn ze handig van formaat, zodat ze erg gemakkelijk te verwerken zijn.
Het systeem kan worden toegepast op zowel betonnen als houten vloeren, wat het geschikt maakt voor renovatie en nieuwbouw